Zoeken naar (verborgen) licht, juist in moeilijke tijden

Het is bijna zover: in de Lijdenstijd een expositie van mijn werk.

schedule 5 maart 2020
bookmark_border Blog
create Wijnanda Heslinga

Expositie: 14 maart opening - EXPOSITIE IS HELAAS AFGELAST VANWEGE MAATREGELEN ROND CORONA-VIRUS

Het is bijna zover: in de Lijdenstijd een expositie van mijn werk. Bijzonder om voor te bereiden, erg mooi om ook mijn werk te mogen toelichten bij de opening. Er worden ook vesperdiensten gehouden waarbij steeds een van de werken aandacht krijgt. Juist in tijden van lijden kan het zo donker voelen. Dan is het zo goed elkaar op het Licht van God te wijzen, elkaar te steunen, hoop en moed vast te houden.

Verbinding innerlijk en kunst

Mijn werk laat zien wat er in mijn hart leeft. Het verbeeldt vaak mijn innerlijk en wordt geïnspireerd door gevoel, geloof en de schoonheid van de natuur. Steeds opnieuw vind ik het gaaf te horen dat mensen er door geraakt worden. Soms op heel andere manieren dan ik zelf had bedacht. Dat is het mooie van kunst: ieder kan zijn of haar eigen interpretatie eraan geven.

Rafelranden

Ik wil graag aandacht voor het hele leven met hoogte- en dieptepunten. Dus geen opgelegd positivisme zonder aandacht voor het verdriet, de rouw, de pijn die er ook is. Samen zoeken naar wat kracht geeft, wat bemoedigend is en dankbaar zijn voor het goede en mooie. Levenskunst is juist ook: goed kunnen leven met de donkere kant die in elk leven is. Alle kleuren mogen er zijn. In mijn werk is er dus ook vaak aandacht voor de rafelranden van het leven naast een uitzien naar licht en hoop. Geloof is geen makkelijke oplossing van de problemen maar biedt ons wel een andere kijkrichting.

Ontspanning en inzicht

Creativiteit en kunst brengen ontspanning: door zelf creatief bezig te zijn kom je even los uit je dagelijkse (drukke) leven, los van gepieker, je zorgen enz. Aandachtig kijken naar kunst brengt ook rust. Dat hebben we vaak zo nodig. En ik vind het dan ook mooi om verbinding met je innerlijk, je gevoel, geloof en schoonheid tot stand te brengen. Onbewust kunnen we door creativiteit ook inzicht verkrijgen in onszelf. Juist door iets heel anders te doen dan alleen praten en denken, ontstaan inzichten en krijgen we ongedachte antwoorden. Dat is ook te merken bij creatieve counseling. Tekenen, schilderen, boetseren, schrijven zijn dan hulpmiddelen bij het gesprek. Dan gaat het echt niet om het creatieve resultaat maar juist om dat onbewuste proces. En soms ontstaat er ook zomaar onverwacht iets moois.

Meer informatie over de expositie, opening, vesperdiensten vind je op deze pagina. Hartelijk welkom!

Geen afbeelding geselecteerd

Kunstenaar

Wijnanda Heslinga

Kunst vertelt het verhaal van de ziel. Kunst kan je raken en bemoedigen. Authentieke kunst aan de muur geeft jouw kamer meerwaarde. Creativiteit is ontspannend en kan helend werken. Ontdek jouw creatieve taal bij schildertaal.