Coach rond kanker

beter omgaan met energiebeperking

Coach rond kanker

Kanker zet je leven op z’n kop. Kanker is ingrijpend op alle gebieden van je leven. Als de diagnose gesteld wordt, lijkt het alsof jouw plannen niet meer bestaan. Je gaat kopje onder in een kolkende stroom. Ook als iemand uit jouw omgeving kanker krijgt kunnen er veel vragen komen. Hoe ga je om met kanker? Hoe ga je verder met leven? Hoe leef je met de blijvende gevolgen van de behandelingen? En wat als je niet meer beter wordt? Hoe kan je zinvol door leven als je ernstig ziek bent (geweest)? Dat vergt levenskunst.

Bij Stichting als kanker je raakt werk ik mee aan (online) lotgenoten bijeenkomsten.

Bij inschrijving voor mijn nieuwsbrief krijg je het E book gratis. Misschien voor je zelf of voor iemand uit je omgeving die moet leven met een energiebeperking.

Leven met Zin

Inspiratiebijeenkomsten voor als je kanker hebt (gehad)

Met Bouwina de Haan (www.praktijklangszij.nl) organiseer ik "Leven met Zin" inspiratiebijeenkomsten. We zijn van plan dit op wisselende plaatsen te doen. Zie informatie hieronder waar de volgende zijn. Uiteraard houden we ons aan de Corona maatregelen.

Kanker zet je leven op zijn kop. Leven met of na kanker is anders… Je hebt te maken met de ziekte en gevolgen van behandelingen. Hoe ga je verder?

Je ervaart angst, verdriet, eenzaamheid en onzekerheid. Hoe ga je om met al die emoties? Allerlei vragen kunnen je bestormen over je energie, relaties, zelfbeeld, zingeving, werk. Niet op alle vragen is een antwoord, wel kunnen we samen onderweg zijn en bemoediging geven en ontvangen.

Op een inspiratiebijeenkomst is ruimte voor jouw verhaal in een kleine groep van max. 10 deelnemers. We gaan met elkaar ervaringen delen en aan de slag met verschillende werkvormen. Je ontdekt hoe je weer meer zin in je leven kunt ervaren, vanuit Gods vrede en rust.

Levenskunst is weer zien wat je mogelijkheden zijn om te genieten en zinvol bezig te zijn!

Voor wie?

Als jij kanker hebt of hebt gehad en op een inspirerende manier aan het werk wilt met (levens)vragen, ben je welkom. Eventueel samen met iemand die je dierbaar is zoals een familielid, vriend(in), partner.

Wie zijn wij?

Wij zijn Bouwina de Haan en Wijnanda Heslinga. Wij begeleiden de bijeenkomsten vanuit onze vakkennis als coaches en eigen ervaring met kanker.

Wanneer?

N.n.b. Je mag je aannmelden om hierover op de hoogte te worden gehouden

  1. Zelfbeeld: hoe is jouw zelfbeeld na kanker? Voel je je anders misschien? Draag je zichtbare of onzichtbare littekens en gevolgen mee? En hoe ga je daarmee om? Wie of wat geeft jouw leven zin? Welk verhaal vertel jij over jezelf? Hoe ga je verder? Hoe kan jij weer leven met meer zin?
  2. vermoeidheid/energiebeperking: Deze vermoeidheid is intens en kan je zomaar overvallen. Herstel duurt lang en het is niet met een nachtje slapen weg. Je kunt er al mee opstaan en het kan je a.h.w. verlammen. Je hoofd is vol en je kunt moeilijk nadenken en concentreren. Hoe kan je ermee omgaan, wat kan je eraan doen?
  3. angst/onzekerheid: Angst om (opnieuw) kanker te krijgen, angst voor de (gevolgen van de) behandelingen, angst voor corona en kanker, angst… Wat is jouw angst in het leven met of na kanker? En wat is je verlangen?
  4. relaties: Iedereen heeft relaties! Familie-, vrienden-, partnerrelatie, relaties bij werk, kerk, sport, hobby, etc. Kanker kan veel gevolgen hebben in al die relaties. Herken je dit? Het gaat over zorgen voor jezelf, zorgen voor de ander, contact, je grenzen en liefdevolle verbindingen

Waar?

nog onbekend

Kosten?

€27,50 inclusief koffie/thee en materialen per bijeenkomst. Schrijf je je in voor 4 dan €100,- Mocht dit bedrag een probleem zijn, neem even contact op dan kijken we naar mogelijkheden.

Aanmelden?

Via contact kan je je opgeven of eventueel eerst nog meer informatie vragen.

Wat ik jou kan bieden

Kunst kan je raken en bemoedigen. Authentieke kunst aan de muur geeft jouw kamer meerwaarde.

Creativiteit is ontspannend en kan helend werken. Ontdek jouw creatieve taal bij Schildertaal.