Kunst & Expositie

Kunst & Expositie

Ik vind het mooi om door schilderen en boetseren het innerlijk te verbeelden; soul art. Mijn werk laat de beleving van het leven zien: emotie, kracht, hoop, schoonheid. Het is een soort zoekend schilderen om dat te verbeelden wat er van binnen leeft. Maar ook de wereld om mij heen, de natuur, woorden, geloof, teksten of verhalen van mensen kunnen een bron van inspiratie zijn.

Mijn schilderen is meestal figuratief abstract. Vaak heeft het ook een symbolische betekenis. Ik werk vooral met acrylverf op diverse ondergronden. Ik houd ervan om materialen toe te voegen. Zand, netjes, veertjes enz. Ik geniet van kleuren, structuren, licht en donker, en het samenspel hiertussen. Bij een thema zoek ik een passende werkvorm: de verf dun of juist dik aanbrengen; met penseel of met paletmes; materialen toevoegen of juist niet, combinaties van technieken.

Sinds 2015 ben ik gaan boetseren met Petra Overbeek (www.zinentijd.nl). Ik schilder hierbij als het ware met klei en glazuren. Altijd weer unieke resultaten! Petra en ik willen met ons werk licht, kracht en hoop uitstralen.

Ik maak graag lichtobjecten; een soort windlicht van keramiek met een mooie afbeelding in de klei gewerkt en geglazuurd. Licht van een kaarsje kan door de gaten schijnen. De lichtobjecten zijn mooie sfeermakers in huis maar kunnen ook meer betekenis hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld ook symbool staan voor een bijzondere of moeilijke gebeurtenis. Of voor een geliefde die is overleden. Dan kan de afbeelding bij die persoon passen. (Eventueel maken we een kleine bijpassende urn.) Ik vind het ook erg mooi om gebarsten, craquelé werken te boetseren. Juist omdat het leven vaak niet gladjes verloopt.

Wanneer je bij ons koopt, kan het werk zelf opgehaald worden in Baarn of Almere. We vinden het fijn je te ontmoeten.

Op de foto: Levenszee I, mijn eerste lichtobject. Het verbeeldt de heftige tijd rondom mijn ziekte en het licht binnenin voor de hoop die ik steeds probeer vast te houden.

Exposities

Komend:

  • Tour d'art Flevoland, die door Corona verschoven is naar najaar 2021
  • Lijdenstijd 2022:  expositie in de PKN Trinitas te Heerenveen.

Helaas is deze expositie weer uitgesteld naar 2022.

  • Expositie 2.0  Flevoland 2020 (ipv Tour d'art Flevoland 2020)
  • Open dag Gooise Academie Laren 15 april 2018 met groep
  • De Grote kerk te Zwolle 2016
  • Gereformeerde kerk Barneveld 2009/2010
  • Stadhuis Almere schilderclub 2009
  • Dorpshuis te Duivendrecht 26 september – 31 oktober 2008
  • Gezondheidscentrum Filmwijk met schilderclub 2007
  • Eindexamenexpositie SKE 2006 Spiegelingen