Vrijheid: uit je hoofd, in je hart.

ontspannen creatief bezig zijn, expositie, nieuwe kunstkaarten

schedule 28 sept 2021
bookmark_border Blog
create Wijnanda Heslinga

Het is vaak verrassend te zien hoe de manier waarop jij in het leven staat, doorwerkt in je creatieve werk. Sommigen beginnen gewoon en zien wel waar ze uitkomen. En klaar is klaar ook al kan er nog wel wat verbeterd worden. Anderen willen graag eerst precies weten hoe iets moet en durven moeilijk een eerste streek te zetten. Het perfecte resultaat zit al in hun hoofd. Dat kan frustrerend werken. Ik heb van beiden wat in mijn manier van werken. In een groepje merk je dat ook: je ziet hoe een ander werkt en wat er dan gebeurt. Soms helpt het een beetje te weten wat je wil. En ook werken met schildertechnische kennis kan iets mooier maken. Maar uiteindelijk werk je hoe past bij jou. Het is niet goed of fout! Vergelijken, je steeds afvragen wat anderen ervan zullen vinden, of het boven de bank kan hangen e.d. is niet handig. Jij bent jij, je werk is uniek. Genieten van het proces, ontspannen, vrij jezelf durven zijn: dat is belangrijk.

Spelend werken en leren

Al doende leer je vaak het snelst. Uitproberen, durven, gewoon iets doen… kinderen doen het vaak zo. Ze denken niet te veel na en gaan lekker aan de slag. Dat kan zo bevrijdend zijn. Even alle regels en hoe het hoort, los laten en zien wat er gebeurt. Spontaan kan er iets moois ontstaan. En tegelijk zijn er richtlijnen die helpend kunnen zijn. Het is een soort dans tussen gewoon lekker bezig zijn, spelen en nadenken over je werk, wat je verlangt over te brengen aan de kijker. Het hoeft niet meteen perfect en een foutje maken mag. Vaak kan zo’n “foutje” ook iets toevoegen. En met acrylverf kan je nog veel weer veranderen door erover heen te werken. Gelaagd werken brengt prachtige resultaten.

Loslaten

Uit je comfortzone gaan, durven loslaten… en soms verras je dan jezelf. Ik volgde een workshop zijde schilderen met het thema “de wind”. De verf gaat echt een eigen gang op de zijde. Ik versterkte dit proces door zout op het natte werk te strooien. Terwijl ik bezig was dacht ik na over wat ik heb moeten loslaten. Hoe ik plannen maakte en ze niet zag lukken, dromen die niet uitkwamen, afscheid van mensen... En hoe er toch weer wat nieuws ontstond. Dat gebeurde ook in dit werkje (zie foto): een goede herinnering dat controle niet allesbepalend is : )

Expositie en lessen

De Tour of art is op 2 en 3 oktober en gaat echt door! Ik ben druk bezig met de voorbereidingen. Leuk als ik je daar misschien kan ontmoeten. Zie pagina kunst en expositie Alle informatie in brochurevorm is daar ook te vinden.

Ik zie er ook naar uit dat ik weer een paar lessen kan gaan geven op mijn zolderatelier, ook dat kan nu weer. De data staan op de website, het vrijdaggroepje is al vol. Mocht je toch ook nog creatief aan de slag willen, neem dan gerust contact op dan kijken we of er iets mogelijk is.

Nieuwe Kunstkaarten te koop

Ik heb 3 nieuwe kunstkaarten erbij: ze zijn heel mooi geworden! Je kunt ze via mijn website bestellen. Het is nog niet gelukt een bestelformulier erbij te maken maar het gaat heel makkelijk volgens de aanwijzingen, zie pagina kunst kopen  Ik heb al mooie reacties gekregen, vooral ook op de betekenisvolle (kerst) kaarten.

Kunstenaar

Wijnanda Heslinga

Kunst vertelt het verhaal van de ziel. Kunst kan je raken en bemoedigen. Authentieke kunst aan de muur geeft jouw kamer meerwaarde. Creativiteit is ontspannend en kan helend werken. Ontdek jouw creatieve taal bij schildertaal.