Verbinding zoeken, kwetsbaar durven zijn: expositie en kunstverkoop

terugblik en tipje 2022

schedule 10 dec2021
bookmark_border Blog
create Wijnanda Heslinga

Exposeren als kunstenaar is belangrijk: je maakt je werk om het ook te laten zien. Het mag de wereld in. Dat voelt wel ook kwetsbaar maar ik vond het tijdens de Tour of art echt fijn mensen te ontmoeten en erover te praten. Wat zien jullie in mijn werk, wat zegt het en hoe komt het tot stand? Extra speciaal is het als mensen ook tot aankoop van werk of kunstkaarten overgaan. Het is echt extra leuk te weten bij wie mijn werk dan komt.

Kopen van kunst of kunst (kerst)kaarten kan ook via mijn website en dat is altijd een fijne verrassing in mijn mailbox. Ik neem contact op en ga aan de slag. Het pakket verzendklaar maken is al leuk, en dan het met de post verzenden. Dat blijf ik wat spannend vinden maar het gaat wel goed. Fijn als ik dan een foto krijg van het werk op de plek van bestemming bij de nieuwe eigenaar(s) : ) Superleuk was een bestelling om alle medewerkers van een bedrijf een kerstkaart van mij te sturen

Wil je ook mooie (kerst)kaarten: dat kan via Kunst kopen of in boekwinkel de Wegwijzer te Almere-buiten. Ook een mooi cadeautje : )

De expositie van de kunstkasten is afgelopen en de kunstkast heb ik aan Bero gegeven. Het gaat over zijn indrukwekkende vluchtverhaal dus  bij hem is de kunstkast op zijn plek.

Nieuw werk op site: neem een kijkje in de galerie.

Schilderlessen

De schilderlessen zijn ook weer begonnen. Wat is het fijn dat het weer kan. Met een klein groepje lekker creatief bezig zijn. Even ontspannen, iets moois vormgeven of gewoon even je gevoel eruit schilderen : ) Kunst en creativiteit zijn goed voor je. Het is gaaf te zien hoe ieder op eigen manier werkt. Er is geen goed of fout: jij bent jij. Ga lekker aan de slag met wat jou inspireert. Waar hou je van, welke kleuren trekken jou? Of zoek eens uitdaging en doe iets nieuws… Het perfecte plaatje in je hoofd leren los te laten en te zien wat er ontstaat. Zie welke kleuren ontstaan bij het mengen van de kleuren. Wat doet de toonwaarde met je werk? Je oog wordt getrokken door contrast, verschillen: hoe kan je daar meer gebruik van maken? En zo mag je spelend leren. En “fouten” maken kan juist zo inzicht gevend zijn. Dat is ook weleens frustrerend natuurlijk, maar het mooie is dat je met verf er weer overheen kan gaan, kan herstellen of dat er juist toevallig iets heel verrassends tevoorschijn komt. : )

De nieuwe data winter:  14 jan., 28 jan., 11 febr., 25 febr. afhankelijk van maatregelen. Meld je maar aan via contact als je belangstelling hebt. Dat kan ook nu al, dan krijg je sowieso mail erover.

Kunstlezing

Ik mocht ook op de landelijke dag van Als kanker je raakt spreken a.d.h.v. mijn kunst en eigen ervaring met kanker. Het was een bijzondere dag met mooie ontmoetingen, fijne gesprekken. Het blijft een heftig onderwerp: de verhalen over kanker en wat het doet met mensen en hun omgeving, zijn vaak indrukwekkend. Het doet deelnemers goed erover te praten, te delen. Stormen kunnen  tekeer gaan in je leven! Soms moeten we (veel) loslaten en dat kan zo pijnlijk zijn. In mijn verhaal vertel ik over wat mij kracht gaf/geeft (geloof, hoop, natuur, muziek) en hoe dat in mijn kunst tot uiting komt. Dan ontstaan gesprekken over wat deelnemers als krachtbron hebben. Daarna was er een wandeling of schrijfworkshop. Bemoedigd gingen we weer naar huis.

Terugblik en tipje van 2022…

Deze nieuwsbrief was wat meer terugblikken want het jaar 2021 is bijna afgelopen. De winter komt, voor mij ook meer een tijd van bezinning. “Slow down” tegelijk met drukte van de feestdagen. Belangrijk balans te houden tussen actie en rust. Afgelopen jaar gekozen vooral verder te gaan met kunst, counseling los te laten. Het voelt echt goed. Tijd om creatief bezig te zijn, focus op 1 ding: het past beter nu bij mij. Er zijn ook spannende ontwikkelingen: in 2022 gaan we verhuizen… daarover in volgende nieuwsbrief meer.

Ik wens ieder mooie feestdagen en een gelukkig, creatief 2022 toe!

Kunstenaar

Wijnanda Heslinga

Kunst vertelt het verhaal van de ziel. Kunst kan je raken en bemoedigen. Authentieke kunst aan de muur geeft jouw kamer meerwaarde. Creativiteit is ontspannend en kan helend werken. Ontdek jouw creatieve taal bij schildertaal.