Plannen voor een nieuw creatief jaar.

Kunst raakt, heelt en bemoedigt. Informatie over exposities, lessen en vrij werk, bijeenkomsten als coach rond kanker: van alles wat.

schedule 30 aug 2021
bookmark_border Blog
create

Kunst en creativiteit kunnen veel toevoegen aan je leven zoals: ontspanning, heling, bemoediging, schoonheid. In deze nieuwsbrief vertel ik over plannen en bezigheden voor de komende tijd. Je krijgt informatie over exposities, lessen en vrij werk, bijeenkomsten als coach rond kanker, van alles wat.

Tour of Art Flevoland

Ik mag meedoen aan de Tour of Art Flevoland, 2 en 3 okt. Het zal de uitgestelde jubileumexpositie zijn die vorig jaar niet zo uitgebreid door kon gaan. Er doen dit keer veel kunstenaars mee, dus heb je zin om gratis veel kunst te zien: kom ook langs! Ik heb er zin in om bezoekers te ontmoeten. Altijd weer een feestje je werk te mogen laten zien, mooie gesprekken te voeren en ook wat te verkopen. Het is zo bijzonder dat je werk een ander kan raken! Ik exposeer in Lelystad. Alle informatie vind je op deze website.

Signalen expositie

Van juli j.l. tot november 2021 hangen er kunstkasten in Natuurpark Lelystad en Het Odeonpark in Almere rond het thema Signalen. Het gaat over hoop, verlangen en zorgen in deze tijd van verschillende jonge mensen en kunstenaars. Ik werkte samen met Bero, een jonge vluchteling uit Syrië. Ik werd geraakt door zijn verhaal: onvrijheid, de vlucht te voet, zijn dromen. Kunstenaar Hein Walter maakte er het volgende tekst bij:

Verlangen - kijk eens door de lens van een vluchteling

Als je de verschillende woorden en foto’s van deze kijkkast bekijkt,

reis je een klein stukje mee met Bero. Zijn leven bevindt zich tussen twee vlaggen, de Syrische (oppositie) en de Nederlandse.

Hier werd het verlangen geborenom kok te worden,

hier kon hij foto’s maken en meer.

Maar zijn geheugen is gevuld met vroeger.

Hij verlangt naar veiligheid, geborgenheid, werkt aan eentoekomst vol hoop.

Hij is nu hier, maar zijn reis is allesbehalve klaar.

Mijn kunstkast hangt op Odeonpark (op de grasvelden tussen de grijze starterswoningen van o.a. statushouders - Odeonstraat). Meer informatie over de gratis toegankelijke tentoonstelling op www.flevokunst.nl

Lessen en Workshops Schildertaal

Ook ben ik plannetjes aan het maken voor lessen/workshops…. Want de 1,5 meter maatregel gaat hopelijk verdwijnen. Dan kunnen we weer met een klein groepje op mijn zolderatelier aan de slag. Er is veel persoonlijke aandacht mogelijk. Deelnemers hebben even wat ontspannen uurtjes en ontdekken hun eigen creativiteit. Dat vind ik steeds bijzonder om te zien. En het is gezellig. Kom erbij! Op mijn website staat de actuele situatie en wie weet… zien we elkaar in het najaar weer echt. Hou deze pagina in de gaten. en natuurlijk vermeld ik het in een nieuwsbrief als we van start gaan. Meld je aan via contact als je belangstelling hebt dan ontvang je sowieso ook per mail informatie. De lessen worden gepland op vrijdag in de even weken en misschien een workshop rond het thema Vertrouwen op een zaterdag.

Eigen leerproces en doorgeven : )

Afgelopen jaar ben ik me meer op mijn eigen kunstontwikkeling gaan richten (zie ook vorige blog). Mijn kunst raakt, inspireert, vertelt het verhaal van hart en ziel, waar geen woorden zijn. Ik heb veel geleerd van Tara Axford, de onlinecursus Inspired by nature. Resultaten zagen jullie misschien al op social media voorbijkomen. Vooral de gelliprints vond ik bijzonder gaaf om te doen. Ook collages  maken was leuk en verrassend. Ideetjes om ook dit eens met een workshop te gaan doen beginnen te borrelen…

Daarna heb ik online het Creative Visionary Programm gevolgd van Art2life, Nicholas Wilton. Dat is een internationaal jaarlijks bijzonder intensief en leerzaam online programma van 3 maanden waarin echt van alles aan bod komt om je kunst te verbeteren en te verdiepen. Vooral spelend werken en gebruik maken van goede kunstzinnige principes (geen harde regels!) vindt hij erg belangrijk. Er is veel aandacht voor wie je bent, je inspiratiebronnen en je persoonlijke creatieve pad. En heel veel informatie over toonwaarde, ontwerp, kleur, textuur in je werk. Je krijgt geen persoonlijke feedback op je werk maar “een hengel om mee te vissen” en leert veel van elkaar. Ik heb er ook een aantal leuke mede kunstenaars ontmoet : ) Het was erg fijn om dit in de Lock downtijd te kunnen doen. In een volgende nieuwsbrief zal ik nog wat meer ingaan op elk onderdeel. En natuurlijk gebruik ik dit niet alleen in eigen werk maar ook in mijn lessen. Doorgeven wat je leert, elkaar aanmoedigen is ook een belangrijk onderdeel in het programma en dat doe ik graag.

Doorgeven, help je mee?

Ik vind het superleuk als je me volgt en laat weten wat je ervan vindt. Als kunstenaar is interactie met mensen ook heel belangrijk. En online is een mogelijkheid die ik daarbij leer te gebruiken : ) De nieuwsbrief/blog verschijnt ongeveer 8x per jaar dus ik spam je niet. Ken je iemand die het misschien ook leuk vindt weer creatief aan de slag te gaan? Stuur deze nieuwsbrief door.

Als kanker je raakt

Gratis weggever als je abonnee wordt op de nieuwsbrief is nog steeds mijn e-book met tips rond vermoeidheid. Iedereen kent wel iemand die hier misschien wat aan heeft. (Ook na Corona kan je erg moe blijven.) Omgaan met je beperktere energie is best ingewikkeld. Ik vind het fijn me in te zetten voor deze doelgroep, juist omdat ik zelf daar ook echt mijn weg in heb moeten vinden.

Ik blijf ook coach bij Als kanker je raakt (informatie over bijeenkomsten). We hebben dit jaar tot nu toe alleen online bijeenkomsten gehad, mooi en zinvol. Maar er komen ook weer fysiek ontmoetingsdagen, daar hebben we erg veel zin in. Ik werk mee aan Walk4hope op 18 september in Almere. En op de landelijke dag Geraakt door kanker, op 9 oktober mag ik spreken over Hoopvol leven en daarbij speelt mijn kunst ook een rol.

Via contact kan je reageren, vragen stellen als je dat wilt.