Verhuizen is veranderen: net als een creatief proces.

Kiezen wat je doet en fouten maken moed – moet : )

schedule 27 juni 2022
bookmark_border Blog
create

We zijn verhuisd en wonen nu al weer 2 maanden in Driebergen. Het is een tijd van opnieuw beginnen. Spannend, leuk, vermoeiend, vakantiegevoel… huh? Ja eigenlijk is dat het woord wat vaak voorbijkomt hier. Alsof we op vakantie zijn met onze eigen meubels : ) Besef dat we echt hier wonen, in dit leuke huis in een prachtige omgeving moet nog echt indalen. Het is best spannend en uitdagend: nieuw huis, nieuwe woonplaats maar de verandering is vooral heel leuk. ’s Morgens een bakkie onder ons veranda-afdak omringd door mooie bloemen en uitzicht op de kruinen van grote bomen… het is fantastisch.

Dan weer aan de slag met werk, klusjes en leven van alledag. Kiezen wat je wel doet en… wat je (nog) niet doet. Dat laatste is ook heel belangrijk. Stap voor stap dingen aanpakken, kijken hoe het gaat en beseffen dat veranderen ook nog weer kan. Soms gaat er iets mis. Eigenlijk net als bij het creatieve schilderproces : ) Je weet nog niet precies hoe het wordt, laagje voor laagje ontdek je hoe het ook kan of anders kan… Je hebt een beetje lef nodig: durven doen. En door te doen ga je meer durven ondanks dat het soms spannend is. Ik wil vooral ook tijd nemen om te settelen en uitrusten is ook nodig na deze drukke maanden.

Schilderles en workshops: kom erbij 😉

Naast in en uitpakken lekker creatief bezig zijn vind ik heerlijk. Al merk ik dat de creatieve flow er logischerwijs wel wat uit is. Toch ben ik zelf al wel bezig in mijn gezellige atelier. Dat deel ik ook op sociale media. Leuk als je me daar volgt. Ik gebruik vaak mixed media, ben al “spelend” aan het  ontdekken. Soms heb ik ook al een idee waar ik naartoe wil werken en hoe ik dat kan doen. Het is een soort dans tussen intuïtie en ratio. De tijd nemen, rust pakken, even aankijken, foutjes durven maken. En ontdekken dat die juist helpen bij het eindresultaat.

Wil jij je creativiteit ook ontwikkelen, gewoon ontspannen, genieten van het creatieve proces, stap voor stap? Of ken je iemand die dat zou willen? Geef het door. De lessen gaan na de zomer weer beginnen. En zo leuk: de eerste deelnemers voor individueel verwerkend schilderen of een eenmalige workshop hebben zich al gemeld. Dat is fijn.

De data van de lessen staan op de website. Voorlopig start ik tweewekelijks op vrijdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur in de even weken. 9 en 23 sept, 7 en 21 okt, 4 en 18 nov, 2 en 16 dec.

Je kunt inschrijven voor een blok van 4 of 8 lessen. Voor meer informatie zie pagina schilderles & workshops. Ook zin om te schilderen, te ontspannen? Kom erbij! Geef je op via contact. (Bij veel belangstelling kan ik kijken naar meer mogelijkheden bv op woensdagmorgen in de oneven weken.)

Expositie

De expositie in Heerenveen kwam ook nog tussendoor. Na 2x uitgesteld te zijn door Corona nu precies rond de verhuizing... Toch blij dat het kon. Mooie ontmoetingen en wat verkocht. Ik ga uitkijken naar nieuwe expo mogelijkheden (tips welkom). Het is fijn mijn werk te laten zien, te delen, te praten met belangstellenden.

Coach als kanker je raakt

In najaar zijn er ook weer online en fysiek bijeenkomsten van deze stichting voor mensen die met kanker te maken hebben. Ik mag daarbij coachen. Altijd weer bijzonder om te doen: mensen kunnen hun verhaal delen, er is erkenning, herkenning, bemoediging en steun. Creativiteit speelt ook een rol. Voor informatie en opgave zie  website Als kanker je raakt

Ook is het boek van deze stichting “Als kanker je raakt”(waarin ook illustraties van schilderijen van mijn werk staan) herdrukt. Fijn dat dit kan en dat zo velen in een moeilijke periode van hun leven hier iets aan hebben. Te bestellen via dezelfde website.