Kunst weerspiegelt het leven: Art2life

schedule 14 sept 2022
bookmark_border Blog
create

Durf jij je rust te pakken als het nodig is? Balans in je leven is zo belangrijk, juist ook als je het druk hebt! Rust nemen tussendoor, tijd nemen voor jezelf. Creativiteit kan je even los maken van alles wat er moet. Leren loslaten van hoe het precies moet in je hoofd en het proces volgen. Dat geeft ruimte en lucht : )

Afgelopen jaren heb ik veel geleerd bij Art2life van Nicholas Wilton. Een online schildercursus die veel informatie geeft over hoe je beter kunt schilderen, van figuratief tot abstract. Algemene principes die ik leer toe te passen. Maar vooral ook leren loslaten! Het proces van spelend werken, het volgen van wat jou plezier geeft in schilderen is belangrijk : ) Dus niet het perfecte plaatje in jouw hoofd maar datgene wat gebeurt… Net als in het leven dus. Je hebt niet overal controle op, het gaat soms hoe het gaat en daar kan jij in mee bewegen. Ik hou ervan allerlei materiaal toe te voegen in mijn werk, karton, zand, koffie enz.  Het mag rafeling zijn: net als het leven. (foto laat een work in progress zien van de serie Aarde, water en licht)

Er is zo veel verband tussen jou en je kunst, tussen jou en je leven. Daarom heet het Art2life, jouw leven beïnvloedt jouw kunst en andersom. Dat merk ik ook nu weer. Na een heel druk jaar gaat het qua energie nu wat minder. Verhuizen, inrichten, klussen… neemt veel tijd en aandacht in beslag.  Toch ben ik wel zelf bezig met kunst. Maar ik moet niet te veel van mezelf vragen! De creatieve spier blijven triggeren met oog voor wat nu kan. En de lessen nog even loslaten. Eerst weer zelf stevig staan, aarden in de nieuwe omgeving. Wortelen net als al die prachtige bomen hier : ) Dat kost even tijd. En die mag ik mezelf gunnen. Leuk om wel even mee te doen aan het buurtfeest en een open inloop atelier te houden. Gezellig buren leren kennen en ook zelf wat bekender te worden. En dan komt het “geven” ook vanzelf weer meer. Daar heb ik wel vertrouwen in.

Binnenkort is het open atelier weekend in Driebergen. Ik kon me niet meer opgeven, de deadline was al verlopen toen ik hier kwam wonen. En eigenlijk komt dat dus goed uit. Nu kan ik heerlijk zelf gaan rond neuzen bij medekunstenaars. Daar heb ik zin. Ik geef weer een seintje als er weer nieuw werk op de site staat maar kijk gerust eens rond naar de laatste ontwikkelingen in mijn galerie. Lekker vanuit je luie stoel! Iemand zei n.a.v. mijn werk "Dansende rivier" dat ze daarnaartoe wil op vakantie. Dat is toch super om te horen : )