Terugblik heftig jaar en hoopvol verwachten

schedule 18 apr 2024
bookmark_border Blog
create

Deze was ik vergeten te publiceren, verstuurd in januari per mail. Niks missen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief onderaan de pagina.

Ik wens jullie

Liefde vrede

Hoop licht vreugde

Heel veel klein geluk

Het afgelopen jaar was een pittig jaar met veel heftige gebeurtenissen en zorgen: in de wereld maar ook dichtbij. Gezondheid is niet vanzelfsprekend, dat bleek weer duidelijk in ons gezin met een paar ernstige ziektes dit jaar… Gelukkig liep het wel goed af en kwam er herstel. Afgelopen weken kon ik helaas ook door eigen gezondheidsklachten niet in mijn atelier aan de slag. En een nare diagnose voor mijn man zette onze wereld op zijn kop. Daarbij is geen herstel te verwachten en dan moet je dealen met een nieuwe situatie… Er met medicatie veel mogelijk en hopen we nog op goede jaren. Het was/is belangrijk nu te ontdekken wat het voor ons betekent, het verdriet, de onzekerheid, de zorgen er te laten zijn. En juist als er veel leed is, is het ook zo belangrijk het kleine geluk te zien. Lichtjes op te zoeken en ook zelf te creëren. We zijn dankbaar dat we mensen om ons heen hebben die ons steunen op ons levenspad. In het nu leven en kijken wat er nu (nog) wel kan. En daarvan genieten. In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik al hoe de gebrokenheid en licht ook in mijn kunst te zien is. Je ziet het ook in mijn laatste werken: Koestering  en het tweeluik Kintsugi in de galerie

Terugblik kunst

Het was dit jaar heel bijzonder te merken hoe mijn kunst mensen raakt. Via mijn website mocht ik meerdere werken verkopen en een opdracht verkrijgen. Tijdens de atelierroute in oktober kwamen velen langs (wel 100 bezoekers!) Ik heb heel fijne gesprekken gehad. Over hoe ik werk en hoe mijn leven in mijn kunst doorwerkt. En dat riep ook verhalen op bij de bezoekers, kwetsbaar en mooi. Ook heb ik meerdere mensen “op het eerste gezicht verliefd” zien worden… wat resulteerde in een aantal verkopen. Zo gaaf is dat als je werk resoneert en een nieuw plekje krijgt waar het mensen blij maakt, bemoedigt, kracht geeft. Ook de mijn kunstkaarten vond men erg mooi. Die kan je ook bestellen via kunst kopen

Kunst exposities 2024

Kunst kan mij ook helpen even los te komen uit de dagelijkse sleur, zorgen enz. Gewoon even creatief bezig zijn, jezelf uiten. Of een museum bezoeken. Ik kan Anselm Kiefer heel erg aanbevelen! Of even wandelen en in de natuur en veel mooie inspiratie vinden in de prachtige structuren, vormen en kleuren.

Ik mag meedoen aan het Feest van de Geest rond Hemelvaart en Pinksteren Het thema is Troost. En dat is een mooi onderwerp om mee aan de slag te gaan. En de plek waar mijn werk zal komen te hangen is De Grote kerk te Driebergen; dichtbij huis, een mooi gebouw en een fijne gemeente. Daar ben ik blij om!

Dit jaar komt er ook een klein boekje waarin men tips heeft verzameld om een uitvaartdienst te regelen op een manier die past bij iemand en betekenisvol is. Daarbij wil men mijn schilderijen als illustraties gebruiken. Dat is toch ook bijzonder!

Ook mag ik weer meedoen aan de Driebergen Art Route eind juni.  En de atelierroute in oktober.

En natuurlijk mag je ook bij mij thuis langskomen om werk te zien.

Zelf ook eens mixed media proberen?

Dat kan! Jij kan ook zelf structuren maken op verschillende manieren, kleuren aanbrengen en zo iets heel persoonlijks maken. Hartelijk welkom bij mijn workshops mixed media. Kijk op https://www.schildertaal.nl/schilderles-workshops voor de mogelijkheden, individueel of met zijn tweeën. Persoonlijke aandacht en gezelligheid. Stuur me een berichtje als je belangstelling hebt, via het contactformulier/mail.