Afscheid counseling en ruimte voor kunst, het verhaal van de ziel.

Veranderingen bij Schildertaal: kunst en coaching!

schedule 30 juni 2021
bookmark_border Blog
create Wijnanda Heslinga

Afgelopen jaren heb ik met plezier mensen gecounseld. Daarnaast was ik bezig met mijn kunst en gaf ook schilderles. Al met al hield ik veel ballen in de lucht. Met mijn energiebeperking na kanker was dat best pittig. Door corona werd veel stil gezet. Dat herkennen jullie vast wel. Kunst maken kon echter wel. En met veel enthousiasme heb ik een aantal kunst cursussen gedaan. Toen kwam de omslag in mijn denken: ik ga meer doen wat nu bij mij past. Ik ga me vooral op kunst richten. Daarnaast blijf ik actief voor coaching rond kanker. Daarmee volg ik mijn hart voor mensen die geraakt zijn door kanker.

Afscheid counseling

Dit besluit brengt veel rust in mijn hoofd. Niet meer op zoveel gebieden tegelijk bezig te zijn, p.r. en scholing te doen enz. He geeft ook een beetje verdriet: afscheid nemen van iets wat ik graag deed, doet ook wat pijn. Maar ik zie vooral uit naar wat deze stap me gaat brengen : )

Website Schildertaal: kunst, coach.

Mijn website is daarom nu aangepast. Gericht op kunst, creativiteit. Kunst raakt, inspireert, vertelt het verhaal van hart en ziel, waar geen woorden zijn. Het leven en de natuur zijn inspiratiebronnen. Een echt kunstwerk aan de muur geeft je kamer sfeer. Ook kan ik graag iets maken ter herinnering aan een bijzonder moment of geliefde. Een kunstkaart ontvangen is heel speciaal. (Er komt binnenkort een handig bestelformulier.)

Zoals gezegd blijf ik actief als coach bij Als kanker je raakt. We werken daar nu nog online maar hopelijk komen er ook weer fysieke bijeenkomsten in het najaar. Dat komt dus ook terug op mijn site op de pagina coach rond kanker. Daar kan je ook nog steeds gratis het boek met tips rond vermoeidheid downloaden. De Inspiratiebijeenkomsten komen t.z.t. ook vast weer op gang.

Coach Creatieve lessen

Ik ga ook weer nadenken over lesgeven of workshops. Gewoon even fijn creatief aan de slag geeft ontspanning in je volle agenda. Ik hoor ex-deelnemers zeggen dat ze het zo missen nu er geen fysiek lessen zijn. Zolang 1,5 m afstand nodig is gaat dat niet op mijn sfeervolle zolderatelier maar in een volgende nieuwsbrief horen jullie dan hopelijk weer meer.

Eigen creatieve taal

Op social media konden jullie al wat zien van de veranderingen. Op Instagram en facebook deelde ik mijn werk rond de cursussen Inspired by nature en The Creative Visionary programm. Wat heb ik veel geleerd en inspiratie opgedaan! Spelen als een kind en tegelijk ook belangrijke principes voor pakkende kunst toepassen. Dat blijft een proces. Genieten van dat proces is het belangrijkst. Kunst laat zo iets zien van jezelf: elke keuze die jij maakt is uniek: en jij mag jij zijn. Ieder heeft zijn of haar eigen creatieve taal. Vanaf nu zal ik op Facebook weer meer richten op kunst, les, inspiratie in het Nederlands, en op Instagram in het Engels.

Nieuwsbrief/blog

In mijn nieuwsbrief/blogs wil ik jullie nieuws, inspiratie en tips te geven op creatief gebied. Ik wil graag aandacht voor het hele leven met hoogte- en dieptepunten. Dus geen opgelegd positivisme zonder aandacht voor het verdriet, de rouw, de pijn die er ook is. Samen zoeken naar wat kracht geeft, wat bemoedigend is en dankbaar zijn voor het goede en mooie. Levenskunst is juist ook: goed leven met de donkere kant. Alle kleuren mogen er zijn. Blijf je me volgen? Superleuk! Welkom op www.schildertaal.nl

Expositie Signalen Odeonpark

Van 11 juli tot 1 november. Ik werk mee aan een kunstkast van een bewoner van het Odeonpark, een soort “portret” van hem en zijn verhaal. Meer informatie op: https://www.flevokunst.nl/

Kunstenaar

Wijnanda Heslinga

Kunst vertelt het verhaal van de ziel. Kunst kan je raken en bemoedigen. Authentieke kunst aan de muur geeft jouw kamer meerwaarde. Creativiteit is ontspannend en kan helend werken. Ontdek jouw creatieve taal bij schildertaal.