Counseling en Coaching

Herken je dat? Soms gaat het gewoon eventjes niet...

Wat is jouw kracht?

Counseling is voor iedereen inzicht gevend. Het laat je zien wie je zelf bent en hoe je gevormd bent door het leven. Je ontwikkelt inzicht in je manier van denken, emoties, gedragspatronen. Coaching is meer actiegericht. Je staat (weer) sterker in het leven, word je krachtiger in je relaties en je werk. Creativiteit kan helpend zijn. Je hoeft echt geen kunstenaar te zijn!

Ik bied jou een luisterend oor in moeilijke tijden waarin je het gevoel hebt “vast” te lopen. Je voelt je misschien zelf verloren, wie ben je nu, wat kan je nog?

Na verlies van gezondheid kan je minder dan vroeger. Hoe ga je om met je beperkingen, hoe kan je toch zinvol leven?

Neem contact op als je persoonlijke begeleiding wilt. Samen kijken we wat bij jou past.

(Hieronder meer uitleg over creatieve en integratieve counseling/coaching)

Wat zegt jouw hart?

“Kom uit je hoofd, in je hart. Ontdek je kracht!”

Herken je deze vragen?

 • Hoe krijg ik weer meer balans in mijn leven?
 • Hoe kan ik verder na mijn verlies?
 • Hoe kan ik omgaan met de gevolgen van mijn ziekte?
 • Wat kan ik doen aan de vermoeidheid bij/na kanker?
 • Wie ben ik echt?
 • Waar verlang ik naar?
 • Wat is mijn doel?
 • Hoe ontwikkel ik (weer) meer zelfvertrouwen?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten?
 • Hoe kan ik omgaan met mijn emoties verdriet, boosheid, angst?
 • Wat is de plek van God in mijn leven?
 • Hoe krijg ik meer zicht op mijn eigen grenzen?
 • Welke gedachte belemmert me?
 • Hoe kan ik meer loslaten?

Mijn kwaliteiten als counselor en mijn persoonlijke ervaringen (met o.a. ernstige ziekte, rouw, verlies) zet ik graag in om jou verder te helpen: je kracht te (her)vinden en positiever in het leven te staan.

Neem contact op als je persoonlijke begeleiding wilt.

In mijn blogs vind je over verschillende onderwerpen informatie, bemoediging en tips.

wat zegt jouw innerlijke criticus?

Wat is creatieve, integratieve counseling en coaching?

Vaak zijn we erg “in ons hoofd bezig” maar doorvoelen we niet echt wat er gebeurt. Soms kan je moeilijk woorden vinden voor wat er in je omgaat. Een creatieve oefening kan helpend zijn. Door je creativiteit kom je dichter bij je gevoel, je innerlijk. Ik stel inzicht gevende vragen waarbij jouw werk als uitgangspunt dient.

Ook door integratieve oefeningen krijg je meer zelfinzicht. Je gaat je innerlijke (saboterende) criticus herkennen en kan er beter mee omgaan. En dan ben je “vrij” om te doen wat je echt wil in plaats van gestuurd te worden door onbewuste patronen en stemmetjes. Dit is een leerproces, maar je kan veranderen!

Ik sluit aan bij wat voor jou past. Het is tijd en aandacht voor jou in een veilige omgeving.

Coaching is meer gericht op heden en toekomst: hoe kan je weer verder met de inzichten die je hebt verworven. Hoe ga je om met een huidige moeilijke situatie, hoe kan je (toch) weer verdergaan?

Je kunt ervaringen ook op een creatieve manier verwerken.

Zelf ben ik christen. Mentale en emotionele heelheid hangen samen met je overtuigingen, geloof. Ik vind het daarom mooi om het geloof erbij te betrekken. Maar ik respecteer het als dat niet gewenst wordt.

Mijn kwaliteiten als counselor/coach en mijn persoonlijke ervaringen (met o.a. ernstige ziekte, rouw, verlies) zet ik graag in om jou verder te helpen: je kracht te (her)vinden en positiever in het leven te staan.

Lees meer in de blog Creatieve counseling

Je bent geliefd en uniek

Let op: Als je gehinderd wordt door ernstige psychische problemen zoals psychoses, suïcidale gedachten, zware depressie, is deze therapie nog niet geschikt voor je. Het is dan noodzakelijk dat je eerst contact met je arts opneemt om te bespreken wat voor jou de beste therapievorm is.