Advent 4: Hemels Licht

Heavenly light

bookmark_border Symbolisch (schilderen)
storefront

Advent 4: Hemels Licht

  • 2016
  • Acryl op doek, Meervoudige technieken
  • Incl. lijst 90 cm x 90 cm
  • Hangt in Levend Water kerk te Almere

Dit schilderij Hemels Licht is eindresultaat van het project Advent 2016, een schilderij dat groeit. Elke week schilderde ik over het schilderij heen tot een nieuw resultaat.

uitleg onder foto's

Duistere tijden

Licht in de wereld

Weest niet bevreesd

Eerst verscheen Duistere tijden, daarover heen kwam Weest niet bevreesd en als derde Licht in de wereld. In de schilderijen won het licht langzaam aan kracht in een wereld vol duisternis en nood. Er werd hoop aangekondigd. Tegelijk bleef het lijden aanwezig in het beeld.

Ook in dit vierde schilderij is het leed niet verdwenen. De prikkeldraadkroon is verheven: Jezus is onze dienende koning, die zelf geleden heeft en dat dus echt kent. Hij kent jouw pijn en verdriet. De gebrokenheid is zichtbaar door de gebarsten witte verf: hij heeft de dood en duisternis overwonnen maar ons leed en tranen zijn nog zichtbaar.

Aan de rechterkant komt er hemels licht de duisternis instralen: stralend en kleurrijk. De vreugde van wat onze Toekomst is. Een wereld vol recht, vrede, harmonie. Een prachtig beeld staat in Jesaja 11. Wij zijn geroepen te leven zoals hij, dienend en vanuit Gods licht.