Terugblik heftig jaar en hoopvol verwachten

schedule 18 apr 2024
bookmark_border Blog
create
Deze was ik vergeten te publiceren, verstuurd in januari per mail.
Het afgelopen jaar was een pittig jaar met veel heftige gebeurtenissen en zorgen: in de wereld en dichtbij. Gezondheid is niet vanzelfsprekend, dat bleek weer duidelijk in ons gezin met een paar ernstige ziektes dit jaar… Gelukkig liep het wel goed af en kwam er herstel. Afgelopen weken kon ik helaas door eigen gezondheidsklachten niet in mijn atelier aan de slag. En een nare diagnose voor mijn man zet onze wereld op zijn kop. Daarbij is geen herstel te verwachten en dan moet je dealen met een nieuwe situatie… Gelukkig is er met medicatie veel mogelijk en hopen we nog op goede jaren. Het was/is belangrijk nu te ontdekken wat het voor ons betekent, het verdriet, de onzekerheid, de zorgen er te laten zijn. En juist als er leed is, is het tegelijk belangrijk het kleine geluk te zien. Lichtjes op te zoeken en zelf te creëren. We zijn dankbaar dat we mensen om ons heen hebben die ons steunen op ons levenspad. In het nu leven en kijken wat er nu (nog) wel kan. En daarvan genieten. In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik al hoe de gebrokenheid en licht ook in mijn kunst te zien is. Je ziet het in mijn laatste werken in de galerie: Koestering  en het tweeluik Kintsugi.
Terugblik kunst Het was dit jaar heel bijzonder te merken hoe mijn kunst mensen raakt. Via mijn website mocht ik meerdere werken verkopen en een opdracht verkrijgen. Tijdens de atelierroute in oktober kwamen velen langs (wel 100 bezoekers!) Ik heb heel fijne gesprekken gehad. Over hoe ik werk en hoe mijn leven in mijn kunst doorwerkt. En dat riep verhalen op bij de bezoekers, kwetsbaar en mooi. Ook heb ik meerdere mensen “op het eerste gezicht verliefd” zien worden… wat resulteerde in een aantal verkopen. Zo gaaf is dat als je werk resoneert en een nieuw plekje krijgt waar het mensen blij maakt, bemoedigt, kracht geeft. Ook de mijn kunstkaarten vond men mooi. Die kan je ook bestellen via kunst kopen
Kunst en expositie plannen 2024
Kunst kan mij helpen even los te komen uit de dagelijkse sleur, zorgen enz. Gewoon even creatief bezig zijn, jezelf uiten. Of een museum bezoeken. Ik kan Anselm Kiefer heel erg aanbevelen! Of even wandelen en in de natuur en veel mooie inspiratie vinden in de prachtige structuren, vormen en kleuren… Ik mag meedoen aan het Feest van de Geest rond Hemelvaart en Pinksteren Het thema is Troost. En dat is een mooi onderwerp om mee aan de slag te gaan. En de plek waar mijn werk zal komen te hangen is De Grote kerk te Driebergen; dichtbij huis, een mooi gebouw en een fijne gemeente. Daar ben ik blij om!   Dit jaar komt er een klein boekje waarin men tips heeft verzameld om een uitvaartdienst te regelen op een manier die past bij iemand en betekenisvol is. Daarbij wil men mijn schilderijen als illustraties gebruiken. Dat is toch bijzonder!   Ik weer meedoen aan de Driebergen Art Route eind juni.  En de atelierroute in oktober.  Voor precieze data, locatie zie kunst en expositie En natuurlijk mag je ook bij mij thuis langskomen om werk te zien.
Zelf ook eens mixed media proberen? Dat kan! Jij kan ook zelf structuren maken op verschillende manieren, kleuren aanbrengen en zo iets heel persoonlijks maken. Hartelijk welkom bij mijn workshops mixed media. Kijk op  workshops voor de mogelijkheden, individueel of met zijn tweeën. Persoonlijke aandacht en gezelligheid. Stuur me een berichtje als je belangstelling hebt.